miercuri, 30 aprilie 2014

Întotdeauna vom avea locul nostru sub Soare, oriunde ar fi el...


Nu contenesc să mă tot minunez cât de sofisticată e natura umană și cât de mult rău știm să ne facem complicând lucrurile inutil.

Mă tot gândesc cât de înțelepți puteau fi bunicii noștri în simplitatea cu care știau ei să trăiască viața.

Chiar dacă am priceput că într-adevar toate filmulețele dramatice pe care singuri ni le proiectăm pe ecranul de la mansardă ne pot face mult rău, atât de mult încât ne pot chiar anihila definitiv, uneori tot mai uit asta.

Am aflat că Dumnezeu ne-a făcut nu pentru a ne distruge, ci pentru a învăța, că fiecare încercare reușită sau eșuată a vieții noastre nu e nici victorie și nici greșeală, ci doar experiment sau lecție de viață.

Fiecare dintre noi are o valoare inestimabilă și ea nu crește și nici nu scade odată cu aprecierile celor din jur, ci numai odată cu dezvoltarea conștiinței noastre.

Iar și iară simt că El înseamnă iubire și atâta timp cât facem totul cu iubire vom avea nădejde că tot ce se întâmplă e spre binele nostru.

Că întotdeauna avem tot ce avem nevoie, atât cât avem nevoie, vom avea întotdeauna un loc sub Soare care ni se cuvine și nu ne rămâne altceva de făcut decât să experimentăm o viață extraordinar de frumoasă.

Nu mă pot sătura să admir cât suntem de frumoși și buni atunci cand iubim.

Sunt recunoscătoare că mi s-a îngăduit să pricep că mai am încă un număr nelimitat de lucruri de priceput!!!

”Cine priveşte în afară, visează. Cine priveşte înăuntru, se trezeşte.” - citat din Carl Gustav Jung

Învârtire - iubitului meu...

Învârtire

Atom cu atom
Moleculă cu moleculă.
Emoție cu emoție,
Vibrație cu vibrație,
Învârtite, amestecate,
Decantate, distilate,
Trăite...visate...

Întâmplare - băiatului meu, Rareș, cu imensă iubire...


Dor de tine


prietenei mele Mihaela Lițcan




Mi-am scrijelit
Numele tău
Pe trunchiul
Inimii mele,
Până au început
Să-i înmugurească
Mâini, din ce
În ce mai lungi,
Din ce în ce mai departe,
Până ți-am îmbrățișat inima
Și-am strâns-o atât de tare             
Că am simțit cum bate...
La mine în piept.

Elogiu vieții

Viața...Iubesc viața!!!

O iubesc aproape la fel de mult cât mă iubește ea pe mine.

Au fost momente când ea m-a iubit cu mult mai mult, de mii și mii de ori mai mult decât o iubeam eu pe ea.

Mă trezeam de dimineață cu tot corpul plin de fel și fel de dureri. În fiecare zi experimentam o durere noua, nemaiîntâlnită până atunci, și mă tot întrebam ”Doamne, până când?

Ce ai tu în plan cu mine și oare cum vor sfârși toate astea?”

Stăteam minute în șir în capul patului și nu aveam curajul și nici motivația să mă ridic în două picioare și totuși, la un moment dat o făceam.

Nu știu din ce rațiune, dar o făceam. Probabil că viața îmi dădea imboldul de a mă mișca.

Nimic nu e static în viață și atâta vreme cât ea a constatat că eu încă mă mai mișc, cu toate că nu întrezăresc nimic bun la linia orizontului, probabil că a considerat că e un motiv suficient de bun să merit să trăiesc.

Iubesc viața și pe zi ce trece o iubesc din ce in ce mai mult, mai altfel, mai profund, mereu mai diferit și mai cu încredere.

Iubiți-vă viața - ea va ști întotdeauna să vă arate recunoștință!

Cafeaua de dimineață

O cafea delicioasă care să-ți incite simțurile...

E în puterea ta să faci să vibreze totul în tine și în jurul tău. Ai grijă, asta e ordinea firească...

Odată ce aprinzi lumina în tine, e aproape imposibil să nu se răsfrângă și asupra celor din jurul tău.

Meriți să strălucești indiferent de circumstanțe și împrejurări, indiferent dacă cei din jur pot vedea sau nu, sau îți pot aprecia sau nu strălucirea.

Până la urmă, dacă un orb nu poate aprecia strălucirea Soarelui, asta nu face din Soare o stea mai puțin valoroasă.

Zi faină să ai! Mai ales tu...

Scurtă inspecție în tine

Într-o zi, am găsit vraiște ușa care ducea înspre tine și m-am gândit că nu fac rău nimănui dacă arunc și eu o privire.

M-am furișat înăuntru, dar am rămas aproape de cadrul ușii.

O lumină obscură și o pală de vânt rece de-ți înghețau mădularele m-au împins ușor înapoi.

Era seară în tine și rece în sufletul tău. Un pic mai încolo bătea briza infrigurată a mării și aducea la mal amintiri înghețate ale unor sentimente trăite demult.

Mai la dreapta, într-un ungher, hibernau câteva cântece vesele pe un morman de poezii de dragoste nescrise.

La stanga, pe o banca, sub un copac desfrunzit, lâncezeau amorțite zâmbete, râsete de bucurie, lacrimi de fericire și declarații de dragoste nerostite.

Era atât de trist să mai privesc în tine, că ochii au început să mă doară și-am fugit.


În urma mea am închis încetișor ușa, ca să nu ți se trezească, Doamne-ferește, sentimentele...

marți, 29 aprilie 2014

Scrisoare deschisă celor care citesc aceste rânduri

De ce scriu?

Scriu pentru a evada din realitate. Pentru că simt că nu aparțin acestor vremuri, că mi-ar fi plăcut să mai trăiesc un pic de eternitate în epoca romantismului.

Pentru că atunci când scriu, cuvintele au puterea de a mă face să mă simt, în sfârșit, frumoasă.


De ce scriu?

Scriu pentru că toate lacrimile par să-și găsească un rost, toate bucuriile un sens, toate dorurile o cale și toate emoțiile bune sau rele se dezamorsează și se transformă în ceva ce pare să nu rănească pe nimeni.

A scrie e motivul pentru care de abia aștept să mă trezesc în fiecare dimineață, e una dintre rațiunile pentru care mă bucur că trăiesc.


De ce scriu?

Scriu să-mi vindec inima de indiferență, de igoranță, de pasivitate, de negativism.

Pentru că îmi place să mă păcălesc că lumea în care trăiesc poate deveni mai frumoasă și mai bună doar citind, uneori, ceea ce câteodată, îndrăznesc eu să scriu.


De ce scriu?

Scriu pentru că mi-e drag să scriu și pentru că mi-era dor de-o viață întreagă să fac asta.

Scriu fără a avea pretenții de scriitor, de poet și fără a mă considera un prețios exemplar al speciei umane.


De aceea, te rog să-mi ierți toate stângăciile, toate încercările mai mult sau mai puțin reușite de a exprima vibrațiile și frământările ființei mele și te rog să nu-mi răpești bucuria de a așterne, din când în când slove în fața ochilor tăi.

Mi-era atât de frică de moarte, că mi-era până și frică să trăiesc.

felix
Dumnezeu are o manieră extraordinar de delicată de a se comporta cu oamenii vulnerabili și de a-i pregăti să facă față unei vești teribile.

Eram la Băile Felix în concediu, răvășită, supărată și neîmpăcată cu mine, cu o depresie care se agrava cu fiecare zi care trecea.
Simțeam că ceva rău se petrece cu mine, în mine și aveam nouă luni de când mă căutam pe la toți medicii, pentru a primi un diagnostic, iar disconfortul meu să primească un nume, ca mai apoi să pot face ceva să simt că trăiesc din nou, cu adevărat.
Toate analizele de sânge îmi ieșeau perfecte, fără ca absolut nicio valoare să fie ieșită din parametri normali.
Nu mă durea nimic la modul concret.  Simțeam doar o durere generală, o oboseală exagerată ce se cuibărise peste tot prin mine și-mi era frică.
Frică de ce? De toate, în special de moarte.

Mi-era atât de frică de moarte, că mi-era până și frică să trăiesc.

Cu toate astea, găseam puterea ca totuși, cumva, să pun durerii o mască, să zâmbesc și să mă mișc mai mult sau mai puțin în sensul vieții.

Așadar, să continuăm.
Eram la Băile Felix unde apele radioactive și-au adus o contribuție destul de substanțială asupra stării mele de sănătate și tumora pe care nu știam că o am la sân a devenit vizibilă (ulterior s-a stabilit clinic că se propaga cu o viteză de 60% în fiecare zi).
Făceam anticameră la o distinsă doamnă doctor, ajunsă la vârsta senectuții, dar care își mai păstrase colaborarea cu unitatea medicală respectivă, din dragoste pentru oameni.
Doamna, pe nume Oana Nicodim, e unul dintre acei medici care aparțin vechii școli de medicină românești.
Unul dintre doctorii obișnuiți să vadă în pacient și prin pacient, capabili să pună un diagnostic doar discutând cu el de la om la om, palpând și punând mâna pe fiecare centimetru din corpul și sufletul lui.
Alături de mine, tot pentru consultație, s-a așeazat un domn fermecător, un tip înalt, cam la 1,80 metri, cu părul alb și burtică. Avea ceva din alura și chipul lui Moș Crăciun.
A salutat și la un moment dat a intrat în discuție cu o doamnă care se plângea de tot și de toate…de la culoarea șosetelor și până drumul lung pe care trebuia să-l facă înapoi până acasă.
Graiul lui dulce te fermeca pe loc. Vorbea cu dialect, exact ca-n poveștirile lui Creangă, în dulșili grai moldovinesc.
Mi s-au umezit ochii și mi s-a făcut dor de casă și ca magnetizată îi sorbeam fiecare cuvințel.
Era foarte volubil și se distra copios pe seama faptului că liftul nu funcționa și că el a fost cazat la etajul opt.
Se afla de trei zile la băi și povestea că în prima zi i-a fost mai greu să urce până acolo, dar următoarele două zile a reușit să intre în ritm.
Ne-a pus la curent cu faptul că venea tocmai din județul Iași, că a fost pădurar și că toată viața lui n-a mers decât pe jos și că nu lasă să treacă nicio zi fără să facă o plimbare până la pădure și-napoi.
O spunea cu atâta dragoste și fervoare de simțeai cum pădurea pentru el era un fel de iubită sau, de ce nu, poate unica iubire adevărată.
Și nu știu cum și de ce, tam-nesam, a ținut să ne împărtășească și nouă despre faptul că el și-a ghidat întreaga viață după educația primită de la bunicul lui, care-l învățase așa:
”Uită-te afară! Acum e frumos și soare, dar în cinci minute poate o veni o furtună care să culce totul la pământ și să nu mai recunoști nimic din ceea ce-ți era atât de familiar. Așa e și în viață, dar tu să faci în așa fel încât nici să nu te bucuri prea tare nici să nu te superi prea rău!”
Apoi distinsul domn a adăugat: ”Și am avut și eu o groază de tras în viața mea, la cei șaptezecișiopt de ani ai mei.”
Am rămas stupefiată, omul nu părea nici de șaizeci de ani. Fapt pentru care și-a scos cardul de identitate și mi-a dovedit că așa era.
Nu rețin numele lui… în general rețin doar culoarea ochilor și sufletul omului.
Apoi a fost poftit la consultație, am urmat eu și n-am mai apucat să vorbim nimic, nici atunci, nici de atunci încolo.
Cert e că deși eram deja de o săptămână la băi, abia după această întâmplare și în acea zi am simțit nevoia să-i spun doamnei doctor despre faptul că sânul meu drept s-a deformat și e întărit.
M-a rugat să-i arăt unde, m-a palpat, m-a invitat să mă așez și cu un calm deosebit și o privire de un albastru ca cerul, la care a adăugat un zâmbet plin de iubire, mi-a spus că ar dori ca atunci când ajung acasă să mă prezint de urgență la medic pentru investigații.
Și pentru ca să nu mă sperii de tot și să fie sigură că așa am să și fac, m-a rugat ca mai apoi să o sun și să-i confirm că totul este bine.
Totuși, a ținut să-mi spună că ar trebui să țin cont că nimeni nu are garanția zilei de mâine.
Apoi a arătat înspre ea ca înspre un exemplu viu și mi-a spus că e un fel de miracol că ea încă e în viață și trăiește.
Asta pentru că în urmă cu mulți ani, după un accident de mașină prin care a trecut împreună cu soțul ei i s-au dat șanse minime de supraviețuire.
În schimb, soțul ei, care atunci scăpase viu și nevătămat, a murit foarte de tânăr de infarct miocardic, la câțiva ani după acel incident nefericit.
Mi-a mai spus că și de-ar fi să am și cancer pot trăi mult și bine și că doar Dumnezeu e cel care rânduiește chestiunile astea pe pământ.

Am plecat de la ea pe gânduri…

Începusem să cam întrezăresc ce e în neregulă cu mine… dar încă nu aveam nicio confirmare…

Foto: Iuliana  http://www.card-photo.com/ 

Fragment din Pădurarul de la Băile Felix, publicat în Curentul internațional 
www.curentul.net/

Poveste idioată

M-am trezit într-o dimineață devreme, speriată și cu respirația sacadată, încercând cu disperare să-mi înghit nodul din gât în timp ce lacrimile îmi stăteau pe vârful nasului, pentru ca visasem că ai plecat.

Ce nostim!

Cum să pleci? 

De ce-ai fi facut-o, atât timp cât nici măcar nu ai venit vreodată?


Și totuși golul din suflet trebuia umplut cu ceva, așa că te-am bocit ca pe mort de l-am umplut ochi cu lacrimi, te-am declarat rătăcit și mi-am continuat ziua de ca și cum nimic nu s-ar fi intâmplat.

Părintele de la Cluj


Mai demult, pe vremea cât am stat la Cluj pentru radioterapie, prietena la care am locuit o vreme, pe nume Elena, m-a rugat s-o însoțesc până la o biserică unde slujea un părinte tare aproape sufletului ei.

Avea ea un of la inimioară și voia să se confeseze acelui părinte, față de care avea un respect deosebit. O ajutase să treacă peste perioada chimioterapiei, care-i dăduse în afară de cumplitele grețuri și slăbiciuni de tot felul și un soi de deprimare și mari bătăi de cap și de suflet. Așadar căpătase o încredere extraordinară în harul lui.

Elena este o persoană cu un suflet deosebit, dar care nu a avut șansa unei educații primite de acasă și nici a unui cămin călduros în timpul copilăriei ei. 
Părinții, s-au pierdut de tineri și a fost nevoită să aibă grijă și de frații și surorile ei mai mici, deci se poate spune cu mâna pe inimă că nu a dus-o chiar pe roze.

Bineînțeles că am însoțit-o. Am ajuns acolo la sfârșitul liturghiei. Părintele, un tip cam la treizeci, treizeci și ceva de ani, părea deschis și destupat la minte.
S-a bucurat tare să o vadă pe Elena. Ea i-a povestit între patru ochi baiul pentru care vroia să-l vadă. Apoim-a prezentat și pe mine ca fiind o foarte bună prietenă de-a ei, de la Suceava, aflată cam în aceeași situație cu ea și pe care o găzduiește pe perioada radioterapiei.

Părintele a simțit nevoia unei clarificări la care să fiu și eu părtașă și a spus cam așa:
- Uite Elena cam cum stă treaba: Dumnezeu e părintele nostru și noi suntem copiii lui. Dacă noi nu ascultăm, Dumnezeu ne ceartă și ne dă câte o încercare mai mică. Dacă noi tot nu ascultăm, Dumnezeu ridică vocea la noi și ne dă câte o încercare mai mare. Și dacă noi tot suntem îndărătnici și nu vrem să ascultăm, Dumnezeu ne bate și ne pedepsește, uneori cu o boală ca asta.

I-am zâmbit cu iubire părintelui și l-am rugat să nu se supere pe mine, dar vreau să-l contrazic. I-am spusparcă, cam așa:
- Vă rog frumos să nu vă supărați pe mine și să-mi dați voie să vă contrazic!
De când am aflat de această boală m-am tot întrebat cum oare Dumnezeu care e mare și bun îngăduie așa ceva și am ajuns la o concluzie.

Haideți să pornim de la aceeași premisă și anume că Dumnezeu e Tatăl nostru și noi suntem copiii lui. Și pentru ca să înțelegem un pic mai bine hai să facem o analogie la felul în care mă comport eu ca părinte.
Sunt mamă și am un copil. Îmi trimit copilul la școală și-i spun: ”Dragul mamei, uite, există două drumuri pe care poți ajunge până la școală. Unul este drept și lipsit de pericole și te sfătuiesc să-l alegi pe ăsta. Celălalt e plin de suișuri, de coborâșuri, de fel și fel de pericole și tentații, dar se poate ajunge și pe acolo la școală.”
Apoi las copilul să plece la școală și-mi văd de treburile mele. Copilul ce face? Pleacă la școală. Alege inițial drumul bun, dar după un timp, fie de plictiseală, fie din curiozitate, poate îndemnat de altcineva sau mai știu eu din ce alt considerent o ia pe celălalt drum.
Se impiedică, cade, își rupe o mână, un picior, îi curge sânge.

Care e condiția ca eu, părintele lui să-l fac bine? Să ia legătura cu mine, să se întoarcă cumva și să-mi spună: ”Mamă, iartă-mă! Știu că am greșit. Știu că mi-ai spus să nu merg pe drumul ăla, pentru că s-ar putea să nu-mi fie bine. Acum te rog iartă-mă și ajută-mă!”

Ce fac eu părintele lui, care-l iubesc din toată inima? Îl iert, îl oblojesc și fac în așa fel încât să-l vindec.

Așadar Dumnezeu nu ne dă boală, El doar ne scoate din boală.

Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, dreptul de a alege singuri pentru noi.

Boala ne-o facem noi cu alegerile noastre proaste, cu fricile noastre izvorâte din credință puțină, frici fără o bază reală, care știu să urzească tot felul de filmulețe de groază, ce încep să ruleze la un moment dat defectuos din căpușoarele noastre.

Ceea ce mi-ati spus dumneavoastră, părinte, extrapolat la povestioara mea, s-ar putea traduce cam așa: eu îi prezint copilului opțiunile, după care îl las să plece la școală și pornesc pe urmele lui. Constat că a făcut un pas mai în laterală și-mi notez, apoi alt pas considerat nelalocul lui și iar mi-l notez. În final observ că a luat-o pe drumul greșit, mă duc la el îi rup o mână, un picior, apoi îmi scot un briceac și-l crestez frumos ca să-l doară și să curgă sânge.

După aceea îi spun:”Vezi, asta e pedeapsa care ți-am dat-o pentru că nu m-ai ascultat.” El își cere iertare și eu, în imensa-mi generozitate decid să-l fac bine și tot eu scot din buzunar ac, ață, atele și-l oblojesc și repar.
Parcă nu se potrivesc toate aceste imagini între ele părinte, nu credeți?

La care părintele mă ia de mână și privind-o pe Elena îi spune:
- Elena, Dumnezeu te iubește și ți-a trimis în calea ta un înger.

Apoi se întoarce către mine și-mi spune:
-Vaaaaai, doamnă. Dar ce frumos povestiți! Mai stați la Cluj, că aș mai vrea să povestesc cu dumneavoastră?

M-au trecut fiori pe șira spinării, m-am aplecat și am sărutat mâna părintelui și i-am mulțumit.

Din păcate n-am mai povestit cu el nici până atunci și nici de-atunci încoace. Dumnezeu știe de ce…

(Articol publicat la 20.03.2014 în Curentul Internațional - http://www.curentul.net/2014/03/20/parintele-de-la-cluj/)

Promisiune


În ziua în care voi fi frumoasă,
Te voi duce până
La capătul curcubeului
Celor mai nevisate 
Vise ale mele.

În ziua în care voi fi frumoasă,
Îți voi sorbi transpirația plină
De sânge a inimii tale 
Și-o voi învăța cum e bine să bată... 
La mine în piept.

În ziua în care voi fi frumoasă,
Voi învăța să-mi articulez emoțiile,
Fără frica de a părea ridicolă
Și fără teama că poate tu nu vei avea

Puterea să-mi iei frumusețea...în serios.






Oare Dumnezeu ne judecă la tot pasul?

Nu e întâmplător că destinul ne face să deschidem ochii pe pământ într-un anume loc și ne dă identitate într-o anumită rasă, etnie, religie și cultură.

Dar traseul pe care îl urmăm în viață e dictat de alegerile noastre.

Care anume dintre ele? Toate.

Toate situațiile de viață pe care le întâlnim și pe care ne grăbim să le catalogăm în fel și chip vin fără manual de utilizare.

Cu toate astea, de fiecare dată, ne este pus la dispoziție întreg arsenalul de ustensile de care avem nevoie pentru a le soluționa.

Pe undeva în evoluția asta a noastră ne-am obișnuit să credem că Dumnezeu e acolo sus pentru a ne judeca la tot pasul.

Felul în care am fost educați ne determină să vedem greșeli și vinovați peste tot în jurul nostru.

Uneori, pare că reușim să ne regăsim liniștea doar atunci când avem înspre cine arăta cu degetul, sau să găsim pe cineva în ograda căruia să putem arunca toată așa-zisa vină.

Te-ai întrebat vreodată oare ce gândește Dumnezeu atunci când privește o balerină care face câțiva pași incorecți?

Ce-și zice El când o vede cum se chinuie zi de zi să-și perfecționeze tehnica, eleganța și armonia mișcărilor, când se străduiește să-și rafineze expresiile și trăirile interioare spre a ne putea transmite nonverbal o poveste?

Crezi că i-ar considera greșeli sau doar încercări nereușite în drumul ei spre desăvârșire?

E oare întâmplător că pentru a-și urmări evoluția, balerina se privește și se antrenează într-o încăpere cu oglinzi montate pe toți pereții?

Nu e oare mai ușor să ne observăm din exterior și ăsta e motivul pentru care ne privim în oglindă?

Cred că ar fi mai potrivit să facem și noi la fel.
Să ne observăm fără a ne critica, să ne acceptăm fără a ne învinovăți și să ne respectăm toate deciziile oricât de bune sau rele ar putea părea în ochii altora.Iar dacă ceva nu ne-a reușit așa cum am sperat, să ne iubim, să nu ne denigrăm în ochii propriei conștiințe și  să mai încercăm încă și încă o dată.

În definitiv, cred că așa face și Dumnezeu: pentru că ne iubește și ne are grija, ne privește nu pentru a ne judeca, ci doar ca să ne pună întotdeauna și necondiționat la dispoziție tot ceea ce ne trebuie, în fiecare moment al vieții noastre.

Pentru ca să creștem, să ne întărim și să ne desăvârșim El ne lasă să cădem și să ne ridicăm ori de câte ori avem nevoie…

Iar dacă vreodată nu găsim puterea de a ne ridica și singuri, El ne trimite în drum acele persoane care exact în acel moment au nevoie să întindă cuiva o mână de ajutor.

Fie că putem vedea sau nu, sau putem conștientiza sau nu, suntem îngeri unii în viețile celorlalți.…

Iar câteodată, îngerul vieții noastre așează ca pe un buchet de flori sufletul nostru pe banca goală din viața altui înger…Nevoia unuia de a fi salvat e întotdeauna completată  de nevoia celuilalt de a salva pe cineva…Frumusețea situației e că, până în final, nimeni nu știe, cu certitudine, cine pe cine a salvat cu adevărat. 

(Fragment din Pădurarul de la Băile Felix - Curentul Internațional http://www.curentul.net/)

Inima trandafirului

Foto: Iuliana http://www.card-photo.com/ 


Era odată un trandafir roșu aprins, iubit de Dumnezeu și plin de dragoste și bucurie.

Un trandafir închis, care avea o teamă mare - îi era frică să se deschidă și să înflorească.

Credea că dacă se va dezveli și le va îngădui petalelor să se desprindă din strânsoare, el va deveni mai vulnerabil și mai fragil.

Simțea că dacă va îndrăzni să se deschidă, i se va dezgoli inima și toată lumea va putea să lovească în diamantul ascuns al sufletului său.

Dar pentru că-l iubea atât de mult și nu voia să-l lase să trăiască neîmplinit, Cel de Sus a trimis într-o zi furtună mare asupra lui și l-a îndoit și l-a culcat cu totul la pământ.

Și pentru a putea să se ridice, trandafirul roșu și-a desfăcut petală cu petală și s-a împins încet, încet cu ajutorul lor, în sus.

Dumnezeu, fericit, a trimis asupra lui toată lumina și iubirea Sa, iar diamantul dezgolit din sufletul florii a început să strălucească cu putere și recunoștință către Cer și peste tot în jurul lui...

Puterea strălucirii lui era de mii și mii de ori mai mare decât frica de înflorire și trandafirul a învățat să mulțumească, să aibă încredere și.... să fie...

Mulțumesc, Doamne, pentru toate!

Culoarea rosie


Sfărâm între dinți culoarea roșie                                                                             
Și scuip veninul vorbelor nerostite în fața ta
Dar ești atât de orb,
Că nu reușești să le pătrunzi esența.
Odată, mai demult, mi-ai frânt aripile,
Dar urletul de durere al sufletului meu...
A răsunat în mine
Și alte aripi mi-au țâșnit în loc,
Ca fulgerul din nouri, pe furtuna.
Va veni mai devreme sau mai târziu,
O zi în care iubirea va scoate din tine lacrimi
Și fericirea sânge.
Atunci, poate abia atunci vei înțelege
Ce inseamna culoarea roșie.
Acum ești doar omul care se împiedică de adevăr,

Cade, se ridica si merge mai departe.



M-ai întrebat

”Dacă aș fi un gust, ce gust aș fi?”, m-ai întrebat.

Mi-am închipuit cum gust ușor din buza ta cărnoasă și m-am umplut de o senzație dulce-amaruie.

”Îmi place gustul tău!”, ți-am răspuns.

”Dacă aș fi un gând, ce gând crezi că aș fi?”, m-ai intrebat.

Am închis ochii, ți-am pătruns în gânduri și-am constatat că îndrăzneala tronează în mintea ta.

”Îmi place cum gândești!”, ți-am răspuns.

”Dacă aș fi o emoție, un sentiment, ce sentiment crezi că aș fi?”, m-ai întrebat.

Am întins mâna spre tine și ți-am atins inima. Era fierbinte și clocotea de neliniște. 
Am mângâiat-o ușor s-o liniștesc și la iveală a ieșit teama de iubire.

Am sărutat încet sentimentul și l-am așezat pe creanga unui copac.

”Îmi place că ești viu!”, ți-am răspuns.

”Dacă sunt viu ce ți-ai dori să spun sau să fac?”, m-ai întrebat.

”Dacă ai fi într-adevăr viu, nu mi-ai pune întrebări idioate, dragul meu.”