vineri, 16 septembrie 2016

Femeile vor fi întotdeauna și înainte de toate... femei...

E de apreciat inițiativa doamnelor care doresc să se solidarizeze una cu cealaltă, să se susțină unele pe altele, așa încât cele care trec printr-o perioadă nefericită a călătoriilor lor pământene să poată alege, în cele din urmă, viața.
Dar doamnele trebuie să nu uite un lucru: femeile vor rămâne în orice circumstanțe și la orice vârstă mai întâi și înainte de toate... femei.
Și vor beneficia întotdeauna și în orice situație s-ar afla de toate privilegiile și corvezile pe care le aduce această titulatură.
Adică oricât de tinere sau mai puțin tinere ar fi, oricât ar putea fi ele de sănătoase ori bolnave, ele vor dori întotdeauna să fie atât de frumoase pe cât își închipuie domniile lor că vor să fie văzute de ceilalți.
De aceea mă întreb, cam cât de tare poate ajuta o campanie în  care de dragul de a susține femeile bolnave de cancer, se postează și repostează pe  Facebook fotografii alb-negru cu femei frumoase, sănătoase și surprinse în ipostazele care le favorizează cel mai tare?
Cât de tare se simte sprijinită o femeie care pentru a începe o nouă zi din viața ei de zi cu zi, trebuie să fugă mai întâi în oglindă și pe fața de clonă care i se arată să-și picteze mai întâi chipul, așa cum își amintește ea că arăta înainte. de a rămâne cheală și fără niciun fir de păr în gene sau sprâncene?
Cât de bucuroasă poate fi o doamnă când vede chipuri de femei cu părul lung sau fel de fel de coafuri în fel de fel de poze, care mai de care mai ingenios realizate, când ea, pentru a ieși în lume, trebuie să-și acopere capul cu perucă ori fel de fel de turbane sau baticuri?

Cât de susținută se poate simți ea de această minunată campanie și în ce constă concret această susținere?

Îmi amintesc de un mesaj email pe care l-am primit acum ceva timp în urmă, în care finul meu din Canada îmi trimitea o fotografie care îl ilustra pe el și pe sora lui, îmbracați fiecare în tricouri albe. Participa la un maraton caritabil, organizat de o fundație oarecare pentru strângerea de fonduri pentru femeile bolnave de cancer la sân.
Pe tricourile lor scria ’’ I'm runing for my Godmother!!!’’
Nu vă pot spune cât de tare am plâns atunci  și cât am fost de impresionată, pentru că de emoție plâng și acum...

În concluzie și printre lacrimi vă pot spune cu mâna pe inimă că o femeie va rămâne femeie în orice ipostază, oricum...

Dacă tot veni vorba despre susținere, vreau să vă transmit atât: viața nu merită trăită în alb-negru, ci merită colorată cu fiecare lacrimă ce curge pe obraz, cu fiecare picătură de suflet bun. 
 

Doamnelor care treceți prin boală mâncați, râdeți, plângeți!
Rugați-vă, simțiți-vă atât de bine cât puteți, cum puteți!
Nu vă gândiți la nimic în afară de momentul acum!
Faceți tot ceea ce nu v-ați permis să faceți niciodată!
Fiți libere, fiți tot ce nu v-ați dat voie să fiți vreodată!
Fiți dumneavoastră însevă!
Aveți încredere în voi și în Dumnezeu!
Trăiți și alegeți viața fără frică!

Oana-Denis Rotariu, an 2011

Iar viața nu vă va lăsa de căruță... în drum...

Să aveți parte de iubire!
Oana Denis Rotariu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu