duminică, 18 decembrie 2016

Nu-ți închipui că ești Nemuritor

Ziua de mâine nu îți este promisă.
Nu-ți este promis nici măcar momentul imediat următor.
Dacă ai ști că mâine vei locui în altă dimensiune, cum ai trăi ziua de astăzi?
Ți-ar mai păsa că ai 5 kg în minus făță de cine știe ce statistică a nu știu cui Institut preocupat de binele omenirii, ori 2 cm în plus pe talie fata de aceleași șabloane ale lor?
Ar mai conta celulita de pe coapse, ori firul alb de păr căruia nimeni în afară de tine nu-i acordă nici cea mai mică importanță?
Ai mai lua în calcul că vecinul de scară are nu știu ce Jeep pe care tu nu ți-l poți permite, ori cumnata nu știu cui și-a construit o casă de neam prost în care locuiește aparent bine-merci cu chelul din dotare?
Ar mai conta faptul că nu știu ce părinte al altui copil îl vede pe al lui de pus la Strană și pe al tău aproape demn de compătimit? Ai mai pune pe sufletul tău o rană în plus?
Ar mai conta cât câștigă Esca, de câte ori deschide gura Iohannis, ori că politica e dintotdeauna o doamnă, nu doar la tine în țară ci peste tot pe Mapamond?
Dacă ai ști că a ta călătorie pe Pământ s-ar încheia mâine, ce ar conta pentru tine azi?
Poate că să storci din fiecare moment "acum" orice picătură de fericire și să iubești de șapte ori câte șapte mai intens și mai mult.
Nu crezi că dacă în fiecare moment prezent nu ți-ai aroga titlul de Nemuritor ai fi capabil să ajungi mai repede și în alt mod la fericire?
Deschide ochii!
Nu conduci tu Lumea și nimeni nu ți-a promis Pământul!
În consecință de bun simț ar fi să trăiești la maximum... ACUM!

Nu-i interzis și vorba poetului: "It's up to you!"
Deci: "Enjoy", " Pe cai, sau pe curând!"

Duminică plăcută!

Oana Denis Rotariu
18.12.2016


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu