sâmbătă, 14 iunie 2014

" Dacă judeci numai pentru ce vezi, ajungi să-ţi pierzi calea şi pe tine însuţi."


Daca zece oameni privesc catre acelasi lucru, fiecare vede altceva. 


Fiecare are adevarul lui, in functie de plamadeala lui, de tiparele educationale si de lectiile de viata prin care a trecut. 

Cred ca nu ar trebui sa judecam nimic și pe nimeni, ci sa luam tot ce ni se pare ca vedem in viata ca un bun prilej de introspectie pentru a ne cunoaste pe noi mai bine, raportandu-ne la ceea ce vine inspre noi.

E doar o parere, o idee care mi-a trecut prin minte, fara caracter de axioma ori de pretentie de adevar absolut.

In viata de zi cu zi nimeni nu intelege mare lucru din teorie. Viata trebuie traita, experimentata...ea nu se invata din carti.

Dictoanele, proverbele, citatele intelepte ale celor care au ajuns la asemenea intelepciune nu reprezinta nimic daca adevarul cuprins in ele nu ni s-a revelat intr-o anumita forma si noua.

Practica e intotdeauna cea care face diferenta. 

Cand situatiile de viata trec prin noi adevarul din noi se regaseste altfel in adevarul celuilalt, al celui care a scris acele ganduri... uneori poate nu chiar exact in aceeasi forma...

Si cu toate ca e doar adevarul nostru si nu al aceluia care l-a scris, impactul lui asupra noastra s-ar putea sa faca din noi un altfel de om, poate un pic mai bun decat cel care eram cu o secunda inainte de a citi acele invataturi si a constientiza tot ceea ce se ascunde in spatele cuvintelor, dincolo sau printre randurile scrierii...

Dar si asta e doar o alta probabilitate... nu e o certitudine... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu