sâmbătă, 4 octombrie 2014

”Iubește-ți aproapele ca pe tine însăți.”


Cel mai bine știm să trăim viețile altora.

Suntem specializați în tot ce au de făcut cei de alături.

Putem spune cu precizie matematică cum trebuie să se comporte ceilalți, ce articole vestimentare li se potrivesc mănușă, ce coafuri sau ce culori le vin cel mai bine și lista poate continua la nesfârșit.

Avem o părere și ne dăm cu părerea în tot ce au ceilalți de făcut, însă uităm să le-o împărtășim și impricinaților.

Schimbăm impresii cu oricine despre oricine și uităm să ne uităm în ograda noastră - la ce ne-am uita, oricum are cine s-o facă pentru noi...

Suntem ași în a crește și educa copiii altora, cu ai noștri se pare că ne descurcăm nițeluș mai greu.

În concluzie, suntem maeștri în a trăi viața altora, nu mai putem de grija lor și uităm cu desăvârșire să ne avem și grija noastră.

De ce facem toate astea?

Simplu. Pentru a ne întări egoul. 

Vorbind de rău pe ceilalți ni se pare că noi suntem mai merituoși, mai buni.


Nu știm să prețuim oamenii din viețile noastre.

Habar n-avem că valoarea pe care o atribuim celor din jurul nostru e de fapt valoarea noastră.

Ceea ce vedem în ceilalți e de fapt felul în care știm noi să gândim sau să privim înspre ei și e foarte probabil să n-aibă nici în clin nici în mânecă cu cei în cauză.

Când vorbim despre ceilalți nu spunem mai nimic despre ei...

Însă spunem grozav de multe despre noi...

Numai despre noi...




2 comentarii:

  1. Ne iubim egourile , dar nu pe noi înșine. Între iubire și mândrie este o prăpastie de netrecut. Ca să-ți iubești aproapele sau vrăjmașul ( așa zisul vrăjmaș) ar trebui să-L avem pe Hristos în ființa noastră. Cum spunea Sf. Ap. Pavel: „ nu eu trăiesc, ci Hristos trăiește în mine”. Mai e până acolo oleacă de drum de parcurs, urcuș de urcat, patimi, egouri de răstignit. În fapt, îi iubim pe ceilalți , indiferent ce ne-ar fi, prieteni sau vrăjmași când ne dezgolim de noi înșine pentru a ne îmbrăca în cer, în Hristos, în iubire, în adevăr... Noi numai în adevăr și în sănătate trupescă și mai ales sufletească nu umblăm sau nu suntem... Unii nu vor să mai iubească și ajung să nu mai poată iubi. Scutul neiubirii nu te apără , ci te ucide lent...

    RăspundețiȘtergere