marți, 21 octombrie 2014

Oare de ce nu pricepem toti la fel?


www.card-photo.com

Sa multumim vietii pentru viata, lui Dumnezeu pentru divinitatea din noi, recunostintei pentru gratitudine si existentei pentru constiinta!

Sa ne bucuram pentru fiecare fior, fie el si de infrigurare, pentru fiecare cantec, fie el si de jale, pentru fiecare cuvant, fie el si de ocara.

Spun lucrurile astea pentru a nu stiu cata oara si in fel si chip, pentru ca nu toti gandim la fel, pentru ca nu toata lumea poate pricepe dintr-o data.

Oare de ce nu pricepem toti la fel?

Pentru ca fiecare mai are de curatat din urma. Fiecare dintre noi mai avem de tras pentru greselile noastre, pentru cele ale stramosilor sau pentru a invata ceva.

Fiecare dintre noi spunem ca oamenii fac, dreg, sunt asa si sunt pe dincolo uitand cat suntem si noi de nedesavarsiti, nebagand in seama ca si noi facem parte din acea categorie care face, drege si spune lucruri nelalocul lor.

Daca am constientiza macar acest lucru lumea ar deveni dintr-o data un pic mai buna.

De ce? Pentru ca privindu-l pe cel de langa tine cu aceeasi toleranta cu care te privesti pe tine asta te va determina sa reactionezi un pic altfel.

Fiecare om e altfel, o sa-mi spui.

Da, fiecare om e o alta supa cuantica, un amestec diferit de gene preparat de-a lungul timpului, dar pana la urma fiecare e ”tot o supa”, tot o apa si-un pamant.

Si chiar daca nu toata lumea gandeste la fel, in mod sigur toata lumea simte la fel.

La nivel de Constiinta universala toti suntem perfect la fel, cu aceleasi drepturi si ascultand de aceleasi legi.

Una dintre legi e principiul actiunii-reactiunii de care toate actiunile si gandurile noastre asculta mai mult sau mai putin constient.

Cand ”ti se intampla” ba una ba alta opreste-te.

Opreste-te si intoarce-te cu fata catre tine.

Cauta sa vezi cum anume ai adus acea situatie in viata ta, ce vrea ea sa te invete despre tine.

Nicio situatie, niciun om, nicio frunza care pica din copac si ti se asterne la picioare nu sunt intamplatoare. Absolut nimic.

Opreste-te! Studiaza-te! Fa introspectie! Mediteaza! Iubeste!

Iubeste mult, din ce in ce mai mult pe fiecare, pe oricine si orice lucru, situatie, piatra de caldaram, fiece floare care iti bucura privirea, fiece sunet care iti mangaie auzul, oricare sentiment care iti imbogateste sufletul, fiecare emotie care te invata despre tine, fiecare lacrima care-ti spala din pacate...

Sa multumim vietii pentru viata, lui Dumnezeu pentru divinitatea din noi, recunostintei pentru gratitudine si existentei pentru constiinta...

                       sau constiintei pentru existenta! 


Multumesc, Doamne, pentru toate!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu