luni, 28 aprilie 2014

Te-ai gândit vreodată unde începe și unde se termină curcubeul?

Știm doar că apare din lacrimile împrăștiate prin suflet de vârtejul de ploi al emoțiilor mai mult sau mai puțin confuze, peste care strălucește la un moment dat lumina conștiinței noastre?
Dar de unde începe 
și unde se termină curcubeul?
Începe de la tine din piept și-și revarsă spectrul de culori la capătul celălalt al sufletelor altor mii și mii de steluțe, sau vine din fel și fel de universuri colorate diferit pentru a se uni la tine în piept?
Oare impresionat peste măsură de suferința ta există undeva un Univers cu steluțe roșii care să-ți trimită fiori de un purpuriu aprins pentru iubirea pătimașă din inima ta?
Iar un alt Univers cu vesele steluțe portocalii e posibil să-și desfășoare în calea ta potop de zâmbete pentru tine și pentru toate entitățile din toate universurile pentru a se uni în final într-un oranj de vis?
Poate că există și un Univers cu steluțe galbene special menit a te face să simți căldura lumilor de peste tot, unul cu steluțe verzi pentru toate durerile de cap ale tuturor Universurilor, un altul de steluțe albastre pentru toate privirile senine, unul indigo unde să-ți cauți sufletul pereche și un altul violet în care să poți să-l cauțși să vorbești cu Dumnezeu, ori de câte ori ai nevoie.
E oare posibil ca luminile revărsate de toate Universurile colorate să-și gasească drum către tine după ce lacrimile durerilor și suferințelor tale s-au împrăștiat?
Și-apoi toate să se unească într-un curcubeu frumos și diafan care să-ți coloreze luminos făptura și de bucurie să deschidă alte universuri în tine?


Tu ce crezi? Oare unde începe și unde se termină curcubeul?

3 comentarii:

  1. Sublim ! Îmi place cum "construiesc" împreună inginerul şi scriitorul din Oana. Inginerul provoacă o idee, iar scriitorul o şlefuieşte, o îmbracă, o dichiseşte şi îi dă suflare . De viaţă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos, Liliana! Ce frumos ai știut spune...nu m-am analizat în felul ăsta până acum...

      Ștergere
    2. Curcubeul pleacă din iubirea noastră universala, străbate instantaneu infinitul de universuri colorate, paralele și intersectate, se reîntoarce în sufletul nostru, se reancarca și remodelează după chipul și asemănarea noastră și reporneste prin Universuri, cautand sa se apropie de Chipul și asemănarea Lui...

      Ștergere